АПАТИНКА МИРЈАНА СЛАДОЈЕВИЋ, НАЈБОЉА У ОКРУГУ ИЗ ВЕРОНАУКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У суботу, 19. октобра, у Основној школи „Никола Вукићевић“ Сомбор одржано је такмичење ученика Основних школа са територије Архијерејског намесништва сомборског, који похађају Православни катихизис (веронауку). Такмичење је организовала Епархија бачка, поводом осам векова Аутокефалности Српске православне цркве, а учествовало је 60 ученика који су се такмичили индивидуално и тимски. Комисију која је оцељивала радове су чинили катихете Слађана Марковић и Бранко Батало, као и професор историје Бранислав Ђурчић.

У екипној конкуренцији прво место је освојила ОШ „20. октобар“ из Сивца, друго место деле ОШ „Никола Вукићевић“ из Сомбора и ОШ „Жарко Зрењанин“ из Апатина, а треће место је припало екипи школе „Бранко Радићевић“ из Стапара.

Најбољи успех у појединачном такмичењу је остварила Мирјана Сладојевић, ученица ОШ „Жарко Зрењанин“ из Апатина, друго место деле: Ђорђе Ђурић, ученик из ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Станишића и Софија Стевановић, ученица ОШ „Братство Јединство“ из Бездана, а треће место је освојио Душан Шијачић, ученик ОШ „Никола Вукићевић“ из Сомбора.

У просторијама Црквене општине Сомбор, ученицима који су остварили најбоље резултате пригодне награде је уручио Архијерејски намесник сомборски, Саво Николић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.