APATIN SPORT VESTI

У Апатину је јуче на локацији „Плава ружа“, одржано традиционално такмичење „КУП Панонија 2023“, које већ скоро пола века успешно организује Кајак клуб „Панонија“ из Апатине.

На такмичењу је наступило 12 клубова из Сомбора, Бездана, Новог Кнежевца, Сремских Карловаца, Бечеја, Новог Сада, Бачке Паланке (два клуба), Вишњићева, Сенте, Кањиже и домаћина, Апатина.

Одржано је око 40 трка кајака једноседа и двоседа на деоницама од 500 метара. Екипно, највише успеха имао је КК „Дунав“ из Бездана, други је био КК „Таркет“ из Бачке Паланке, а трећи КК „Лиман“ из Новог Сада.

На јучерашњем такмичењу учествовало је и четворо кајакаша из КК „Панонија“ који су остварили одличне резултате. Дајана Уртајл је тријумфовала у трци сениорки К1, у трци јуниорки К1 била је друга, док је у категорији јуниора микс са Марком Ковачевићем заузела такође друго место. Соња Уртајл и Ања Ковачевић освојиле су злато у трци кадеткиња К2, у конкуренцији јуниорки К2 биле су друге, док је у трци кадеткиња К1 Соња била друга, а Ања трећа. У трци сениора К1, Марко Ковачевић је освојио треће место.

По први пут организована је и трка СУП дасака у којој су наступила свега три такмичара: Ненад Дрча и Ненад Ђорђевић из Апатина и Катарина Живанов из Новог Кнежевца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *