СЕДАМ МЕДАЉА ЗА АПАТИНСКЕ КАЈАКАШЕ

APATIN SPORT VESTI

Куп Паноније је традиционална кајакашка регата која се одржава сваке године у Апатину, на регатној стази у рукавцу код ресторана „Плава ружа”. Ове године, регата је одржана 27. маја 2023. године, окупивши 12 клубова и око 200 такмичара из различитих градова у Србији.

Учесници су се такмичили у 40-ак трка у свим узрасним категоријама. Најуспешнији клуб у екипном пласману био је Кајак клуб „Дунав“ из Бездана, док је друго место освојио кајакаши клуб „Таркетт“ из Бачке Паланке, трећеместо клуб „Лимана“ из Новог Сада.

Домаћин регате, Кајак клуб Панонија, остварио је сјајан резултат освојивши укупно седам медаља. У сениорској конкуренцији Марко Ковачевић је освојио треће место, док је Дајана Уртајл била прва. У јуниорској конкуренцији, Марко је заузео осмо место, док је Дајана била друга, ау микс двоседу су били други. У трци јуниорки у дисциплини двоседа, посада у саставу Соња Уртајл-Ања Ковачевић освојила је друго место. У категорији кадеткиња, Соња Уртајл је била друга у трци једноседа, док је Ања Ковачевић освојила треће место, а заједно су биле прве у двоседу, настављајући тако низ златних медаља у овој дисциплини.

Ове године је уведена и трка у веслању СУП дасака, где су се одазвали и грађани Апатина, попут Ненада Ђорђевића и Ненада Дрче. Одлично време и мирна вода створили су идеалне услове за такмичење. Организатори су се потрудили да све буде беспрекорно, што је резултирало позитивним утисцима и задовољством свих учесника. Такмичари из Кајак клуба Панонија су задовољни освојеним медаљама, јер су наставили континуитет успеха и вратили се са још једним сјајним резултатом. То је потврда да Ања, Соња, Дајана и Марко, који су тренутно у такмичарском погону под будним око тренера Јове, квалитетно раде и да можемо очекивати нове медаље од њих у будућности. Кајак клуб Панонија већ готово осам деценија исписује успешну историју, а ова регата је само још један доказ да се та традиција наставља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *