КВИЗ „ДВЕ РУЖЕ“ НА ГРАДСКОЈ ПЛАЖИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У оквиру бројних манифестација поводом Дана младих данас се на градској плажи одржава интересантан квиз под називом „Две руже“.

– Локал „Ружа румена“ организује једном месечно забавни квиз за своје посетиоце. Ово је десети по реду, али смо направили неке измене. Наиме, како је у току манифестација поводом Дана младих ове године смо се удружили са „Плавом ружом“ и Туристичком организацијом Апатин па смо квиз преместили на градску плажу. Мислимо да ће посета бити најбоља до сада. Имамо 14 пријављених екипа, а до почетка такмичења ће их бити још, рекао је двадесетдеветогодишњи Страхиња Јованић, власник локала „Ружа румена“.

Квиз се састоји из шест области од којих су пет стандардне: општа култура, спорт, забавна „глупа питања“, филм/серија и музика. Свака област има десет питања. Шесту област бирају посетиоци инстаграм сранице Руже румене.

– Питања су увек интересантна и забавна За шесту област десетог квиза посетиоци су изабрали филм Маратонци трче почасни круг и свих десет питања ће бити из тог филма, каже Јованић.

Екипе у свом тиму имају од три до пет чланова, без ограничења на пол или године. Максималан број бодова је 60, а једна екипа држи рекорд квиза са резултатом од 53 тачна одговора. Такмичари пред собом имају папир и оловку, а питања им се читају. Након што су чули питање музика се појачава са циљем да омета такмичаре. Забрањено је коришћење мобилних телефона и било какве помоћи сем договарања такмичара из исте екипе. После сваке области победничка екипа добија мини награде, а главна награда је вечера у Плавој ружи за чланове победничке екипе. Свака екипа може освојити само једну мини награду, односно може победити само у једној области, а након тога иде у конкуренцију за главну награду.

– У програм овогодишњег Дана младих увели смо нове садржаје. Тако ћемо имати и интересантан и забаван квиз. Манифестацију смо отворили трком кануа у којој је веслало 12 екипа, јер сматрамо да Апатин треба што више да буде окренут ка Дунаву. У току је турнир у одбојци на који публика још стигне да нам се придружи. Имаћемо ДЈ Тита са Кубе који ће промовисати латино ритмове и плесове, а увече је велики концерт Гоце Тржан, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *