САЗНАЈЕМО ШТА ЋЕ БИТИ ФИНАНСИРАНО СРЕДСТВИМА САМОДОПРИНОСА ОД 1% АКО БУДЕ УВЕДЕН

APATIN EKONOMIJA VESTI

Грађани општине Апатин ће се 7. априла. 2024. године на 15 бирачких места у самом Апатину и припадајућим селима изјашњавати да ли су за увођење самодоприноса од 1% на период од 01. јула 2024. до 30. јуна 2034. године.

Уколико грађани већином гласова одлуче да се уведе овај самодопринос, средставима из њега у самом насељеном месту Апатин ће се финансирати Родитељски додатак за прво, друго, треће и четврто дете чији бар један родитељ има пребивалиште на територији насељеног места Апатин најмање годину дана пре рођења детета у износу од 500 еура по детету, у динарској противвредности, трошкови сахрањивања лица која су у моменту смрти имала пребивалиште на територији насељеног места Апатин, трошкови одржавања гробља и капеле, додела стипендија студентима са пребивалиштем на територији насељеног места Апатин, једнократна помоћ тешко оболелим грађанима са територије насељеног места Апатин, као и покриће трошкова увођења и реализације самодоприноса.

Ако Пригревчани изгласају самодопринос, предвиђено је да се новац троши на Родитељски додатак за прво, друго, треће и четврто дете чији бар један родитељ има пребивалиште на територији насељеног места Пригревица, најмање годину дана пре рођења детета у износу од 500 еура по детету, у динарској противвредности, трошкове сахрањивања лица која су умоменту смрти имала пребивалиште на територији Пригревице, трошкове одржавања гробља и капеле, доделу стипендија студентима са пребивалиштем на територији насељеног места Пригревица, једнократну помоћ тешко оболелим грађанима са територије насељеног места Пригревица и на покривање трошкова увођења и реализације самодоприноса.

Сонћанима ће из самодоприноса бити исплаћиван родитељски додатак за прво, друго, треће и четврто дете чији бар један родитељ има пребивалиште на територији насељеног места Сонта, најмање годину дана пре рођења детета у износу од 500 еура по детету, у динарској противвредности, трошкови сахрањивања лица која су умоменту смрти имала пребивалиште на територији насељеног места Сонта у износу од 150 еура у динарској противвредности, стипендије студентима са пребивалиштем на територији Сонте, једнократна помоћ тешко оболелим грађанима са територије насељеног места Сонта и покриће трошковање увођења и реализације самодоприноса.

Купусинци ће из самодоприноса добијати Родитељски додатак за прво, друго, треће и четврто дете чији бар један родитељ има пребивалиште на територији насељеног места Купусина, најмање годину дана пре рођења детета у износу од 500 еура по детету, у динарској противвредности, трошкови сахрањивања лица која су умоменту смрти имала пребивалиште на територији насељеног места Купусина у износу од 150 еура у динарској противвредности, додела стипендија студентима са пребивалиштем на територији Куписине, једнократна помоћ тешко оболелим грађанима са територије насељеног места Купусина и биће покривени трошкови увођења и реализације самодоприноса.

Мештани Свилојева ако изгласају самодопринос од 1% ће новцем из њега моћи да рачунају на Родитељски додатак за прво, друго, треће и четврто дете чији бар један родитељ има пребивалиште на територији насељеног места Свилојево, најмање годину дана пре рођења детета у износу од 500 еура по детету, у динарској противвредности, трошкове сахрањивања лица која су у моменту смрти имала пребивалиште на територији насељеног места Свилојево, доделу стипендија студентима са пребивалиштем на територији овог насељеног места, једнократну помоћ тешко оболелим грађанима са територије насељеног места Свилојево, а биће финансирани и трошкови одржавања гробља и капеле, као и покривање трошкова увођења и реализације самодоприноса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *