ПОБЕДНИЦИ ТРКЕ КАНУА ЈОВО И МИХАЈЛО МАНДИЋ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У оквиру Дана младих у Апатину је одржана трка кануа на којој је учествовало 12 екипа.

– Екупу чине углавном ветерани, али смо имали и два пионирска тима. У једној екипи су момци 2009. и 2012. годиште, а у другој екипи су два момка 2005. годиште. Весламо дистанцу од 200 метара, екипе су подељене у четири групе по три чамца где победници група иду у финале. Састав група је извлачен жребом, свака екипа је имала број, рекао је Вук Зорић.

Екипе:

 1. Два промила – Томислав Јошт и Душан Симић
 2. Казуар – Виктор и Милица Лакатош
 3. Симо и Симин – Владимир Симин и Синиша Медић
 4. Кампери – Марко Миличевић и Алекса Крпјан
 5. Екипазакану123 – Вук Опачић и Срђан Малеш
 6. Шушумига – Милан Дубаић и Ђорђе Шакић
 7. Симо Бадрљица – Драган Пијуновић и Вук Зорић
 8. Панонија – Михајло и Јово Мандић
 9. Панонија 1 – Ернест Њари и Ђуро Ковачић
 10. Обадови – Дениел Њари и Радован Ђукић
 11. Шампиони – Страхиња Јованић и Милан Ружић
 12. Браћа – Драган и Данило Радонић

Према жребу у првој групи су се такмичиле екипе 1,2 и 8 – победник је екипа 8. Панонија. У другој групи су биле екипе 5,6 и 9 – победила је екипа 5. Екипазакану123. У трећој групи су се такмичиле екипе 3,4 и 10 – победник је екипа 10. Обадови, и у четвртој групи су се такмичиле екипе 7,11 и 12 – победила је екипа 7. Симо Бадрљица.

У финале су ушле четири екипе: Панонија, Екипазакану123, Обадови и Симо Бадрљица.

Победник трке кануа је екипа Панонија у којој су веслали познати апатински кајакаш Јово Мандић и његов син Михајло Мандић.

– Син је наставио традиицију и активно тренира, а ја сам бивши кајакаш али и даље веслам рекреативно. Трка је заиста била напорна, конкуренција више него јака, али се десило да смо били бржи и вештији. Имали смо само једну тактику: држи правац и веслај јако, рекао је, кроз осмех, Јово Мандић.

Други су на циљ стигли Обадови, трећи екипа Симо Бадрљица и четврти Екипазакану123.

– Традиционални Дан младих ове године смо отворили са трком кануа у којој је веслало 12 екипа. Изузетно лепо дружење и догађај. Било је узбудљиво и у самом финалу. Драго нам је што смо манифестацију отворили на овај начин јер сматрамо да Апатин треба што више да буде окренут ка Дунаву. Захвалио бих се Удружењу грађана „Мој Апатин“ које је уступило своје кануе за ово такмичење као и Кајак клубу „Панонија“ на логистичкој подршци. Програм настављамо са турниром у одбојци, имаћемо ДЈ Тита са Кубе који ће промовисати латино ритмове и плесове. У току дана ћемо имати и интересантан квиз, а увече велики концерт Гоце Тржан, па позивам младе да нам се придруже, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *