КАЈАКАШИЦА ДАЈАНА УРТАЈЛ ЧЛАН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Кајакашки клуб „Панонија“ Апатин, након дужег низа година, има свог представника у репрезентацији Србије. То је млада кајакашица Дајана Уртајл (2005.г) која се високим пласманом на такмичењима изборила за своје место међу најбољима који ће ове године представљати нашу земљу.

– Претходна два дана (четвртак и петак) одржана је изборна контрола за допуну сениорске репрезентације која ће учествовати на светком првенству у Копенхагену. Поред тога, одржана је и изборна селекција за млађе категорије у Кајакашком савезу Србије који ће представљати нашу земљу на такмичењу олимпијских нада за категорије од 13 до 16 година. Након низа година како “Панонија” није имала свог представника ове године наша такмичарка Дајана Уртајл је првопласирана у својој узрасној категорији чиме се изборила да буде део репрезентације представљајући нашу земљу у Рачицама у Републици Чешкој. Веслаће кајак једносед (К-1) на 200 метара. Да ли ће веслати и у групи зависи од одлуке селектора и тренера који ће саставити коначан списак, рекао је Ђуро Ковачић.

Шеснаестогодишња Дајана Уртајл дуги низ година је у самом врху своје категорије. На такмичењу за избор у репрезентацију, поред трке на 200 м веслала је и К-1 500 м где је за само стотинку разлике изгубила шансу да весла и у овој дисциплини.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *