АПАТИНСKИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Председник општине Апатин Милан Шкрбић уручио је данас 40 уговора апатинским пољопривредницима за суфинансирање инвестиција у пчеларсту и сточарству од новца из програма мера пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Апатин за 2019 годину.

Средства су одобрена лицима која су се јавила на јавне позиве о суфинансирању за чију је намену општина у овој години издвојила 8 милиона динара, што је четири пута више него претходних година.

Уговоре за суфинансирање инвестиција у пчеларство примило је 30 лица којима ће општина за куповину опреме дотирати 70% од вредности пројеката или 2.000.000,00 динара. За суфинансирање сточарства пријаву је поднело 10 физичких лица, и са њима ће општина потписати уговоре о суфинансирању вредне 1.369.000,00 динара.

Поред директног суфинасирања, општина Апатин и ове године финансира камате код краткорочних кредита за набавку обртних средстава. Најбољи понуђач на јавном позиву је била Kомерцијална банка, са којом се ових дана закључује уговор о сарадњи, након чега ће пољопривредници из наше општине бити у могућности да подигну бескаматни кредит у висини до 400.000,00 динара, на период од 12 месеци и то за набавку репроматеријала, горива, ђубрива, семена, сточне хране или резервних делова.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић је рекао пољопривредницима да ове мере подршке имају за циљ побољшање укупне пољопривредне производње, више приноса и зараде а самим тим њихов бржи развој и бољу успешност на тржишту.

Фоно: Милан Шкрбић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.