КУПУСИНЦИ ОРГАНИЗОВАЛИ АКЦИЈУ ЧИШЋЕЊА ИЗЛЕТИШТА И САОБРАЋАЈНИЦА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ПРОЛЕЋНО ЧИШЋЕЊЕ У КУПУСИНИ

Купусина има традицију дугу две деценије организовања пролећног чишћења села, најпосећенијих тачака у месту, али и околине. Посао обављају сами Купусинци, добровољци, са циљем да им село буде лепше и чистије, како за њих, тако и за госте који долазе највише у пролећном и летњем периоду. 

–  Настављамо традицију скупљања смећа које задње две године нисмо успели одржати  због короне. Драго ми је да смо окупили све организације од пецароша, Добровољног ватрогасног друштва, добровољце из области спорта и културе. Двадесетпет припадника разних организација одазвало се позиву да очистимо село и део изван села. Чистили смо од сомборског пута, тачније од касарне до апатинског пута и купусинске чарде. Очистили смо трасу у дужини од 15 км и сакупили шест кубика пластичног отпада, мада је ту било и онога чему се нисмо надали, од вц шкољки до, … да не набрајам. На води је највише било пластичних флаша које посетиоци оставе за собом, рекао је Роберт Рекеће, председник Месне заједнице Купусина.

У Купусину већ месец дана долазе гости из Словачке. Стижу у групама од по 20-торо људи, и уживају у ономе што село може да им пружи. Овакве акције и служе да би Купусина била што бољи домаћин и оставила најбољи утисак на туристе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *