KOŠARKAŠI DUNAVA GOSTOVALI NA TURNIRU VOJNE AKADEMIJE

APATIN KOŠARKA SPORT SRBIJA VESTI

Pred kraj prošle godine u Beogradu je održan novogodišnji košarkaški turnir Vojne akademije na kojem su nastupili i košarkaši Dunava.

Apatinci, jesenji prvaci Regionalne lige Vojvodina su na ovom turniru nastupili u znatno podmlađenom sastavu bez nekolicine iskusnih prvotimaca. Za protivnike su imali ekipe Dinamika, člana Prve lige, Dimitrovgrada člana Prve srpske lige i tim Vojne akademije.

Na ovom turniru je rezultat bio u drugom planu, a ceo događaj je bio usmeren promociji sporta na Vojnoj akademiji, pa će ovaj turnir da preraste u tradiciju.

U prvoj polufinalnoj utakmici nastupile su ekipe Košarkaškog kluba Dinamik i Košarkaškog kluba Dunav, u kojoj je ekipa Dinamika slavila posle izuzetno kvalitetne utakmice. U drugoj polufinalnoj utakmici KK Dimitrovgrad je posle do kraja neizvesnog meča slavio protiv ekipe Vojne akademije.

U borbi za treće mesto ekipa domaćina je iznenadila Dunav i kvalitetnom igrom osigurala pobedu, dok je u finalnoj utakmici ekipa Dinamika pokazala visok kvalitet i sigurnom igrom pobedila ekipu Dimitrovgrada.

Na kraju turnira održana je ceremonija proglašenja pobednika, a pehare je najboljim ekipama uručio pukovnik dr Miroslav Talijan u pratnji Miroslava Mute Nikolića.

Domaćin Apatincima bio je Goran Čegar koji je na Vojnoj akademiji zadužen za oblast sporta.