KOMISIJA U PONEDELJAK PROGLAŠAVA KONAČNU LISTU KANDIDATA ZA POSLANIKA U SKUPŠTINI AP

APATIN POLITIKA VESTI VOJVODINA

Izbornoj  komisiji opštine Apatin predato je do 1 februara 8 kandidatura za mesto poslanika u skupštinu AP Vojvodine. Konačnu Listu kandidata za izbor poslanika u Izbornoj jedinici 3 – Apatin komisija će doneti u ponedeljak 4.januara  kada i ističe rok od 48 sat za otklanjanje nepravilnosti.Ovaj organ je  naložio pojedinim kandidatima dopunu i ispravku dokumentacije a prema informacijama sa kojima raspolažemo reč je o sitnim nedostacima koji neće predstavljati problem kandidatima da učestvuju.na dopunskim izborima raspisanim za 17. februar ove godine.

Kandidati za pokrajinskog poslanika, za izbor po većinskom izbornom sistemu, prema redosledu na listi komisije su (po azbučnom redu): 1. Bačić Slobodan GG “Ujedinjeni Za Apatin”, 2. Ostojić Jovo GG “Pokret Za Vojvodinu”,3. dr.Paskaš Dušan “SNS-Aleksandar Vučić”, 4. Popić Perica –SRS, 5.Praštalo Mirko –DSS, 6.dr. Rastović Dragan-SPS, 7.dr.Urbanovski Bruno –DS i 8.Čikoš Janoš –SVM.

 

  1. BAČIĆ SLOBODAN GG “UJEDINJENI ZA APATIN”
  2. OSTOJIĆ JOVO-GG “POKRET ZA VOJVODINU”
  3. PASKAŠ DUŠAN “SNS-ALEKSANDAR VUČIĆ”
  4. POPIĆ PERICA –SRS
  5. PRAŠTALO MIRKO-DSS
  6. RASTOVIĆ DRAGAN-SPS
  7. URBANOVSKI BRUNO-DS
  8. ČIKOŠ JANOŠ -SVM

Kandidata za poslanika predložile su sve  političke stranke koje imaju svoje predstavnike u SO Apatin.Nismo imali slučaj kandidata iz  koalicije više političkih stranaka kao i kandidata koalicije političkih stranaka i grupe gradjana.Dva kandidata predložile su grupe građana  koje su uspele prikupiti potpise najmanje 200 birača u izbornoj jedinici.

Podsećamo : Izbori za poslanika  kao i Savete mesnih zajednica odrzace se u Apatinu   17 februara  na 29 biračkih mesta, u Apatinu  na 17 ,Sonti  5, Prigrevici 4 u Kupusini  na 2 i Svilojevu  na 1 birackom mestu.Troškove izbora za članove saveta mesnih zajednica snose  same mesne  zajednice dok troškove izbora za mesto poslanika u skupštinu Vojvodine finansira Pokrajina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *