ЈУБИЛЕЈ ГЕРОНТОЛОШКОГ КЛУБА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У просторијама Геронтолошког клуба обележен је јубилеј једне године од постојања. У прелепом простору, са компјутерима, библотеком, чајном кухињом, просторији за дневни боравак и терасом, који је посебно уређен средствима Еврпске уније, окупили су се људи који су за годину дана, кроз овај клуб прошли број радионице, друштвене забаве, и под старије доба живота нашли себи друштво.

Слађана Шушњар, мастер социологије, директорка Дома за старе и пензионере, истакла је значај овог Геронтолошког клуба. – Успешно је реализован прекогранични пројекат иза којег је остао овај лепо уређен простор за који се надам да ће убудуће бити практично искоришћен. За социјализацију старијих особа ова врста окупљња кроз клуб је значајна јер многи у тој доби доживљавају самоћу и изолацију од друштва. Између осталог истакла је Шушњар. Уз то они су кроз дружење уз подршку стручних људи и удружења из разних области, упознали нове вештине, од декупажа до певачких радионица и едукативно-еколошких излета, ако и посета културним знаменитостима других градова. Јелена Косановић која је реализовала овај прекогранични пројекат током целе године је задовољна постигнутим.-Геронтолшки клуб је новина у нашем граду. Сличних је мало и у земљи. У суштини за почетак можемо бити задовољни очекиваним и постигнутим резултатима. Циљ је био да људима у позним годинама обезбедимо кутак у коме ће се дружити и уживати у новим изазовима кроз едукативне радионице-рекла је Косановић.

На обележавању овог јубилеја додељене су и дипломе појединцима који су дали подршку и стручну помоћ у раду клуба. Дипломе су добили и медији који су пратили активности Геронтолошког клуба, поред осталог и Радио Дунав. Посебно је истакнута улога и додељен псотухмно диплома колеги новинару Миодрагу Тази-Баћанову. У његово име на признању захвалила се његова ћерка Милица.

-Наш драги колега Баћанов је сваки пут излазио у сусрет Геронтолошком клубу као волонтер. Имао је осећај за старије особе и ништа му није пдало тешко – са сетом присећа се Јелена Косановић, као и све његове колеге из апатинских и сомборских медија, који су присуствовали овом јубилеју.

С.П.Ш.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *