KREĆU RADOVI NA ZAMENI VODOVODNIH CEVI U ULICI DIMITRIJA TUCOVIĆA- APATIN U POTPUNOSTI DOBIJA NOVU MREŽU

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu odobrio je opštini Apatin sredstva u iznosu od 10 miliona dinara namenjenih projektu zamene azbestno-cementnih cevi u ulici Dimitrija Tucovića u Apatinu. Sredstva su obezbeđena po javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštitu voda.

Zamenom azbestno-cementnih cevi u ovoj ulici i delu Prigrevačke, Opština Apatin će biti jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja je postojeći sistem vodosnabdevanja zamenila novim. Početak radova je najavio pomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za investicije , Jevto Milojević.
-Ono što smo obećali i nagovestili pre mesec i po dana, a to je da će Apatin biti jedno veliko gradilište, to je počelo da se obistinjuje. Zahvaljujem se Vladi Vojvodine i Sekretarijatu za poljoprivredu koja je opredelila sretstva u iznosu od 10 miliona dinara za zamenu azbestnih cevi u ulici Dimitrija Tucovića i to je uz Prigrevačku ulicu jedina ulica u kojoj nije zamenjeno, što ćemo u toku ove godine uspešno završit, izjavo je Milojević.
On je na konferenciji za mediji izjavio da pored ovih javnih radova kreću radovi na kanalizacionoj mreži u vrednosti od 70 miliona dinara.
-Pored vodovoda krenuli smo, uz pomoć Ministarstva privrede, izgradnju nove kanalizacije od Fleš Srba prko Slobodne zone do Dunava, posao je vredan 36 miliona dinara. Takođe  smo dobili  36 miliona i za izgradnju kanalizacije u ulicama Kružni nasip i Miloša Obilića, potvrdio je Milojević i dodao da se u narednim danima očekuje završetak radova na gradskoj plaži i početak izgradnje jaslica.