U SREDU POČINJE MEĐUNARODNI OMLADINSKI EDUKATIVNI KAMP “SABOR 2017”

VESTI

Opština Apatin i Udruženje ratnih veterana “Patriotski front” i ove godine u Banji “Junaković” organizuju Međunarodni omladinski edukativni kamp pod nazivom “Sabor 2017”. Osmi po redu kamp će biti održan na obodu šume kraj Banje “Junaković” od 12. do 22 jula 2017. godine.

Kamp je humanitarnog karaktera, namenjen je deci bez roditelja, iz socijalno ugroženih porodica, deci ratnih veterana i drugoj deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede letovanje i besplatan je za sve učesnike.

Misija ovog kampa je, povezivanje i razmena pozitivnih iskustava naroda i kultura, resocijalizacija dece sa traumama, smanjivanje socijalnih razlika i prevencija nasilja kod mladih.

Kamp će ove godine okupiti 150 mladih i njihovih pratilaca iz pet zemalja, koji će za deset dana pored rekreativnog boravka u prirodi, na bazenima banje i sportskim terenima učestvovati i na kretivnim radionicama i prisustvovati predavanjima na teme ekologije, medicine istorije… Tokom kampa biće organizovana takmičenja, likovna kolonija, ekskurzija i drugi planom predviđeni programi, a na kraju će biti dodeljene simbolične nagrade i priznanja.

Svečano otvaranje kampa je zakazano za sredu, 12. jul u 12 časova.