JKP „NAŠ DOM“ BOGATIJE ZA HIDRAULIČNU RADNU KORPU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Vozni park Javno komunalnog preduzeća “Naš Dom” iz Apatina od danas je bogatiji za novi specijalizovani kamion sa korpom za visinske radove. Ključeve novog Iveka, vrednog 7,5 miliona dinara, Nedeljku Bračiki direktoru JKP Naš Dom uručio je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je istakao da je ovo još jedna u nizu investicija koja treba da obezbedi bolju uslugu JKP -a građanima opštine Apatin.

-Kao što sam rekao, kada smo kupili novi kamion za odvoz smeća opština Apatin će zajedno sa JKP brinuti o osnovnim sredstvima, a ovaj novi kamion je jedno od njih. Bez dobre i kvalitetne opreme nema ni kvalitetne usluge, a nabavka iste je rađena baš u tu svrhu.-rekao je Milan Škrbić.

FONO Milan Škrbić

Nedeljko Bračika, direktor Javno komunalnog preduzeća Naš Dom je na primopredaji ključeva novog kamiona rekao da će se sa ovim vozilom modernizovati već dotrajali vozni park u JKP i poboljšati usluga koje ovo preduzeće pruža građanima opštine Apatin.

-Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi na ovoj donaciji koja će značiti našem preduzeću, a nadam se da će to i korisnici osetiti. Vozilo košta oko 7,5 miliona dinara, plus PDV, a radi se o hidrauličnoj platformi sa korpom dometa oko 25 metara. Ima višetruku primenu i mislim da će se ova investicija u najkraćem mogućem roku isplatiti.- izjavio je Bračika.

Bračika je dodao da je u prošlosti JKP „Naš dom“ uglavnom iznajmljivalo privatne korpe za šta je izdvajano dosta novca, ali da će se sada ta situacija promeniti jer će korpa donositi profit ovom javnom preduzeću.

FONO Nedeljko Bračika

-Kako bi krenuo sa radom, kamion je potrebno registrovati, ali i radnici koji će raditi sa njim moraju da prođu dodatne lekarske preglede za rad na visini. Vozilo marke Iveko je opremljeno najmodernijom hidraulikom i svim pratećim sigurnosnim sistemima tako da će rad na ovoj mašini biti maksimalno bezbedan, dodaje još Bračika.