PROJEKAT PODIZANJA KONKURENTNOSTI TURISTIČKIH DESTINACIJA PREDSTAVLJEN U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

U organizaciji Turističke organizacije Apatin i Centar za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada danas je u apatinskoj Marini održana radionica kao deo realizacije projekta Stvaranje uslova za podizanje konkurentnosti turističke destinacije kroz edukaciju i obuku kadrova.

Ovaj projekat ima za cilj povećanje konkurentnosti turističkih proizvoda i destinacija Vojvodine i realizuje se na području čitave Pokrajine, koja je podeljena na tri klastera Srem, Banat i Bačku. Osnovni cilj je da se kreira turistički proizvod za svaki klaster koji će biti moguće plasirati potencijalnim turistima.

Direktor Turističke organizacije Apatina, Danijel Ajduk , komentarišući današnju radionicu rekao da je u cilju razvoja apatinskog turizma veoma bitno dodavanje novih sadržaja koji bi bili u funkciji razvoja turističkog proizvoda naše opštine.

– Izuzetno mi je drago što je Apatin domaćin ovakve jedne radionice. S obzirom da smo mi jedno ruralno područje, podizanje konkuretnosti destinacija u oblasti turizma je veoma značajno za nas. Imamo priliku da kroz ove radionice napredujemo u ovom segmentu u kome smo do sada bili dosta loši. Ovaj projekat je podržan od Turističkih zajednica Srbije i Vojvodine i Privredne komore Srbije i svakako je veoma dobro što imamo priliku da čujemo, vidimo i naučimo kako da napravimo da Apatin bude jedna atraktivna turistička destinacija u celom regionu i nadam se u dobrom delu Evrope, izjavio je Ajduk.

Danijel Ajduk

Apatinska radionica je samo jedna u nizu koja će biti organizovana u sklopu projekta. Najbolji predlozi steći će pravo da budu deo studijskog putovanja čiji je cilj upoznavanje sa primerima dobre prakse u regionu i stvaranje uslova za prekograničnu saradnju u oblasti turizma, izjavio je Stefan Gnip ispred Centra za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada.

– Projekat je krenuo 30.maja, svečanim otvaranjem u Sremskim Karlovcima. Planirano je da kroz šest tematskih celina i kroz šest radionica stvorimo bolji kapacitet turističke industrije Vojvodine. Ove radionice su prvenstveno namenjene radnicima u turizmu. Tokom septembra, kada se završe sve ove radionice, biće jedna finalna radionice gde će polaznici svih ovih radionica moći da prezentuju neki svoj novi turistički proizvod, neki novi brend koji kasnije možemo da iskoristimo u turističkoj industriji Vojvodine. Pedeset najboljih će ići u oktobru na studijsko putovanje u Istru i Sloveniju. U novembru ćemo imati jednu finalnu regionalnu konferenciju koja će biti sublimacija svega ovoga što smo uradili. Projekat ne uključuje samo zaposleno stanovništvo u turističkoj industriji već i nezaposleni sektor za koje ćemo organizovati edukacije za njihovo novo zaposlenje kako bi mogli da nađu posao u turističkoj industriji, pošto smatramo da je turizam jedna jaka privredna delatnost koja može da podigne lokalnu samoupravu i lokalnu privredu, izjavio je Gnip.

Turizanm, marina, stefan benik, turisticke destinacije (1) Turizanm, marina, stefan benik, turisticke destinacije (4) Turizanm, marina, stefan benik, turisticke destinacije (2) Turizanm, marina, stefan benik, turisticke destinacije (3)