ИЗВУЧЕНА ТЕЛА ДВЕ МИГРАНТКИЊЕ ИЗ ДУНАВА

APATIN HRONIKA VESTI

Тела две младе жене, које су нестале са још четворо миграната јутрос у Дунаву код Каравукова, извучена су на обалу.

Тела су извукли полиција и један рибар, а како је потврђено Тањугу, једна од страдалих мигранткиња је 1991. годиште.

Ово је трећи несрећан случај од октобра ове године у којем су мигранти нестали у Дунаву. Из Комесаријата за избеглице са жаљењем констатују да је ове године више од 20 миграната живот изгубило у покушајима да пређу границу.

– Било је утапања у Дрини, Тиси, Дунаву, страдања у цистерни, на возу. То само показује каквим су опасностима спремни да се излажу да би стигли тамо где желе – изјавили су из Комесаријата за Тањуг.

У новембру је дошло до готово идентичног несрећног случаја попут јутрошњег, када се преврнуо чамац пун миграната код Апатина, код викенд насеља Вагони.

Они су покушавали, такође преко Дунава, да стигну до Хрватске. Тада је на чамцу било десетак миграната, а шесторо је нестало када се пловило, услед великог оптерећења, преврнуло.

Други несрећан случај догодио се 1. октобра ове године, када су се утопила двојица миграната код Шида, у Сотском језеру. Тада је полицију позвао чувар бране на језеру, а ронилачка јединица Жандармерије пронашла је тела миграната. Они су регистровани у Прихватном центру у Шиду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *