БЕЗ ПУБЛИKЕ НА УТАKМИЦАМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ана Брнабић, премијерка Владе Србије, саопштила је на конференцији за медије да ће се све фудбалске утакмице у Србији играти пред празним трибинама.

-Моја молба је била да се то уради, и, у консултацији са стручњацима, постигнут је договор о томе да се не дозволи присуство публике на фудбалским мечевима, објаснила је премијерка.

Према њеним речима, став стручњака је да је то више психолошко питање, него што има неког стручног оправдања, будући да су утакмице те врсте манифестације на отвореном, али да ће Влада, ипак донети поменуту одлуку.

Заједница фудбалских клубова претходно је препоручила клубовима да појачају контролу улаза и приступа рестриктивном простору, да појачају хигијенске мере и мере надзора на стадиону, свлачионицама и осталим просторима, уз чешће прање руку и дезинфиковање опреме, намештаја, прибора за рад.

Забрањено је руковање између играча и судија пре почетка утакмице, а на терен ће се излазити без присуства деце у пратњи.

Потребно је да се на свим стадионима истакну препоруке о хигијенско-здравственим мерама, док је клуб домаћин обавезан да обезбеди додатан надзор лица код којих могу да примете било какав симптом који би могао да укаже на неку респираторну инфекцију и да их замоле да напусте стадион и обрате се медицинској установи.

Заједница је одредила и мере које се тичу играча, новинара, чланова стручних штабова, начина на који се организује конференција за медије по завршетку меча.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *