ИЗЛОЖБА ИРЕНЕ КОВАЧ У АПАТИНУ

APATIN KULTURA VESTI

У галерији „Меандер“ 13. септембар 2019. године од 19 часова ће бити отворена изложба Ирене Ковач под називом „Д(р)ама у лепим бојама“.

У изложби која носи назив “Д(Р)АМА, фотографије драгоцено откривају не само изглед већ и друштвену позицију жене и њену улогу у породици педесетих и шездесетих година прошлог века.

Ирена Ковач, рођена је 1992. године у Кикинди. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду 2015. године, на сликарском одсеку. Исте године награђена је за најуспешнији рад из уметничке дисциплине Сликање и била стипендисткиња фонда за младе таленте Републике Србије- “Доситеја”. Активно излагачко искуство започела је још као студент 2013. године.До сада је имала више самосталних и колективних изложби од којих су значајнија учешћа на 56. Октобарском салону и на изложби “Неподношљива лакоћа транзиције” у Паризу. Добитница је награда: “Мали Принц”, “Ликовна Јесен”, као и награде Фондације 021 у оквиру 10. Фестивала мини филма. Не желећи да се усредсреди на само један уметнички медиј, она се са једнаким интересовањем бави како традиционалном сликарском техником, тако и колажом, фотографијом, видеом, инсталацијом.

Изложба у Апатину ће трајати до 26. септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.