УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Као што је било и најављено, претходних неколико данa у свим Mесним заједницама на територији општине Апатин, за чланове Савета месне заједнице и све заинтересоване грађане су одржане презентације програма „Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2019-2023“.

Програм су презентовали чланови Радне групе за спровођење овог Акционог плана – Гордана Кораћ и Бранислава Бешир. Оне су укратко информисале грађане да је усвојен Акциони план, као и да се грађанима даје могућност да одлучују на шта ће се трошити средства од пореза на имовину.

У складу са тим, у наредном периоду ће грађанима бити понуђено да путем анкета предложе пројекте који ће бити финансирани у њиховој Месној заједници, а након тога ће имати могућност да гласају за пројекте који су имали највећи број предлога.

Презентацији у ромском насељу је присуствовао и начелник општинске управе Мане Шкорић, који је и координатор целог пројекта за општину Апатин.

Одзив грађана није био велик, а највећа заинтересованост је била у Купусини и Свилојеву, док је најмањи одзив грађана био у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.