INTERKULTURALNA RAZMENA “PESTALOZZI 2016”

VESTI

UG “Ravangrad” Sombor i Srednja ekonomska škola u Somboru u saradnji sa dečjom fondacijom “Pestalozzi” iz Švajcarske organizovale su boravak mladih u Dečjem selu Pestalozzi u Trogenu u periodu od 16. februara do 3. marta 2016. godine.

Bila je to jedinstvena prilika za dvadesetoro mladih iz gimnazije, ekonomske i tehničke škole iz Sombora da sa isto toliko mladih iz Vrbasa žive dve nedelje u Švajcarskoj, da se druže međusobno i sa drugima, steknu nova iskustva i veštine, da se uče otvorenosti i kreativnosti, da svet osmotre sa druge nadmorske visine, iz druge kulture i okruženja. Sa njima su u programu bili i mladi iz Makedonije.

Sa njima su putovali Bojana Stanić i Katica Mesaroš, profesorke iz ekonomske škole i Nemanja Gradinac, profesor iz tehničke škole.

– Odlazak u Dečje selo Pestalozzi je za mene bilo najlepše iskustvo u životu. Nezaboravni prizori. Ljudi su uvek nasmejani, raspoloženi i veoma ljubazni. Možda je najbolji deo razmene bilo upoznavanje mladih iz Makedonije. Toliko smo se zbližili da smo u nekoliko navrata plakali jer se bližio kraj razmene. Drago mi je da sam bio deo ove razmene jer sam upoznao divne ljude koji su me učinili boljom osobom i koje ću pamtiti čitavog života – kaže Nikola Eror, gimnazijalac, jedan od učesnika.

vecernja setnja sa bakljama 3 fabrika cokolade planinarenje na gebris radionica 2 radionica 3 sentis vecernja setnja sa bakljama 1 vecernja setnja sa bakljama 2