Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » HUMANITARNI KONCERT U SONTI “ADAMOVO VEČE”
HUMANITARNI KONCERT U SONTI “ADAMOVO VEČE”

HUMANITARNI KONCERT U SONTI “ADAMOVO VEČE”

U sportskoj hali u Sonti večeras je, s početkom u 18 sati, održan veliki humanitarni koncert “Adamovo veče”. Prikupljena novčana sredstva namenjena su za operaciju i lečenje dugogodišnjeg predsednika i osnivača kulturno-umetničkog društva “Mažoret”iz Sonte, Adama Vidakovića.

Pored mažoretkinja i folkoloraša nastupili su brojni Adamovi prijatelji i izvođači koji su mu nesebično želeli pomoći pesmom i porukom da im se pridruži što pre.

-Ovaj čovek je za sve ove godine dao mnogo više nego što iko pamti, kako za svoje mesto i opštinu tako i za celu zemlju. Baš zbog njega se širom Evrope čulo za našu Sontu, Apatin i Srbiju, poručila je Adamova prijateljica, Jovanka Stepanović voditelj programa koja je okupljene podsetila na njegov požrtvovan rad i uspehe koje su sonćanske mažoretkinje postigle u proteklih 13 godina.

Ona se zahvalila svima koji su se u kratkom roku dobrovoljno pridružili ovoj humanitarnoj akciji i pozvala publiku da peva i pleše za Adama. Nastupili su Tamburaški orkestar Tandora, Dunavski biseri, pevački sastav Mundre i Vokalni solista Dragan Milović. Svi oni su za Adama pevali i igrali proslavljajući brojne godine estradnog rada uz njega.
Iako se zbog bolesti otežano kreće, Adam je na svaki poziv svojih prijatelja izlazio i emotivno dirnut učestvovao u njihovom nastupu. -Posle ovako divne večeri, ko je lud umreti-, našalio se Adam u svom maniru, pozdravivši publiku koja se okupila u velikom broju. On se zahvalio svojim sugrađanima i prijateljima koji su došli da ga podrže u borbi koja mu predstoji.

Adamu je u martu dijagnostikovana teška bolest zbog koje se hitno mora operisati u Mađarskoj. Za operativni zahvat neophodno je obezbediti 4.000 evra, a sonćanske mažoretkinje se nadaju da će se posle večerašnjeg koncerta akciji pridružiti i ostala udruženja i ljudi dobre volje. Podsetimo, Vidaković je najzaslužniji za osnivanje i velike upsehe KUD”Mažoret” na čijem je čelu punih 13 godina.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top