HUMANITARNI KONCERT U SONTI “ADAMOVO VEČE”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U sportskoj hali u Sonti večeras je, s početkom u 18 sati, održan veliki humanitarni koncert “Adamovo veče”. Prikupljena novčana sredstva namenjena su za operaciju i lečenje dugogodišnjeg predsednika i osnivača kulturno-umetničkog društva “Mažoret”iz Sonte, Adama Vidakovića.

Pored mažoretkinja i folkoloraša nastupili su brojni Adamovi prijatelji i izvođači koji su mu nesebično želeli pomoći pesmom i porukom da im se pridruži što pre.

-Ovaj čovek je za sve ove godine dao mnogo više nego što iko pamti, kako za svoje mesto i opštinu tako i za celu zemlju. Baš zbog njega se širom Evrope čulo za našu Sontu, Apatin i Srbiju, poručila je Adamova prijateljica, Jovanka Stepanović voditelj programa koja je okupljene podsetila na njegov požrtvovan rad i uspehe koje su sonćanske mažoretkinje postigle u proteklih 13 godina.

Ona se zahvalila svima koji su se u kratkom roku dobrovoljno pridružili ovoj humanitarnoj akciji i pozvala publiku da peva i pleše za Adama. Nastupili su Tamburaški orkestar Tandora, Dunavski biseri, pevački sastav Mundre i Vokalni solista Dragan Milović. Svi oni su za Adama pevali i igrali proslavljajući brojne godine estradnog rada uz njega.
Iako se zbog bolesti otežano kreće, Adam je na svaki poziv svojih prijatelja izlazio i emotivno dirnut učestvovao u njihovom nastupu. -Posle ovako divne večeri, ko je lud umreti-, našalio se Adam u svom maniru, pozdravivši publiku koja se okupila u velikom broju. On se zahvalio svojim sugrađanima i prijateljima koji su došli da ga podrže u borbi koja mu predstoji.

Adamu je u martu dijagnostikovana teška bolest zbog koje se hitno mora operisati u Mađarskoj. Za operativni zahvat neophodno je obezbediti 4.000 evra, a sonćanske mažoretkinje se nadaju da će se posle večerašnjeg koncerta akciji pridružiti i ostala udruženja i ljudi dobre volje. Podsetimo, Vidaković je najzaslužniji za osnivanje i velike upsehe KUD”Mažoret” na čijem je čelu punih 13 godina.