NAJBOLJIMA PRIZNANJE „AVRAM MRAZOVIĆ“

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Povodom Dana prosvetnih radnika u Skupštini grada Sombora organizovana je svečanost na kojoj je prosvetnim radnicima uručeno priznanje „Avram Mrazović“ i zahvalnice.Priznanje su primile vaspitačica Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Radojka Bijelicki i Marijana Bogdanović, profesorka stručne grupe predmeta u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru. Zahvalnice su dodeljene Nadi Plećaš, profesorki Srednje ekonomske škole, profesoru Gimnazije „Veljko Petrović“ Dušku Obradoviću i Renati Cvetkov, nastavnici OŠ „Nikola Vukićević“ u Somboru.
Priznanje i zahvalnice nagrađenim prosvetnim radnicima uručila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je učiteljima, vaspitačima, profesorima i nastavnicima čestitala Dan prosvetnih radnika i istakla da je „znanje koje se stekne nešto što se nikada ne može izgubiti.“

Inače, priznanje „Avram Mrazović“ ustanovljeno je 2015. godine i dodeljuje se prosvetnim radnicima sa teritorije grada Sombora za angažman koji doprinosi podizanju standarda kroz inovativan rad u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.