ГИМНАЗИЈА НИКОЛА ТЕСЛА – ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ПОСТАВЉАЊА ЛЕД РАСВЕТЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У Гимназији и стручној школи “Никола Тесла” Апатин извршена је замена постојеће унутрашње расвете, штедљивим осветљењем. Комплетан посао уградње лед расвете у сали за физичко, радионици и другим просторијама ове установе коштао је 1.500.000 динара, од чега је школа обезбедила 70% а општина Апатин 30% средстава.

Према речима Милана Дражића директора ове школе, заменом расвете у школи оствариће се значајне уштеде, али и побољшати услови за рад деце и наставног особља.

-Ово ће бити значајно побољшање услова за рад и боравак деце у школи. Заменили смо унутрашњу расвету у учионицама, ходницима, кабинетима, као и у сали за физичко васпитање коју поред наших ученика користе и деца из бројних спортских клубова. На овај начин ћемо значајно уштедети на енергији, односно на плаћању рачуна за струју, закључује Дражић.

Процене су да ће кроз мање рачуне за електричну енергију ова инвестиција бити враћена за неколико година. У Гимназији и стручној школи “Никола Тесла” очекују да ће након уградње лед расвете, утрошак струје бити знатно мањи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *