ИЗГРАДЊА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР – КИКИНДА ЋЕ ПОЧЕТИ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ОВЕ ГОДИНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председник Покрајинске владе Игор Мировић најавио је да ове године почиње изградња брзе саобраћајнице Iб реда, на траси од граничног прелаза Бачки Брег са Мађарском до граничног прелаза Наково са Румунијом, односно од Сомбора до Кикинде.

-Ове године ће почети изградња брзе саобраћајнице Iб реда, од граничног прелаза Бачки Брег са Мађарском до граничног прелаза Наково са Румунијом, односно од Сомбора до Кикинде, у дужини од 175 километара, која ће трајати наредне две до три године. Заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем, представницима „Коридора Србије“, „Путева Србије“, свих локалних самоуправа које се налазе на траси пута – Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја и пројектантима дефинисали смо циљеве и задатке за овај велики и важан посао за целу Србију, посебно за север Војводине, изјавио је председник Мировић након састанка радне групе за праћење реализације овог пројекта.

Према његовим речима, радови на овој саобраћајници почињу на деоници од Бачког Брега према Сомбору.

-На иницијативу председника Републике Александра Вучића, Влада Србије припремила је неопходне процедуре да током прве половине године почну радови на изградњи ове саобраћајнице. Настављамо са обновом Србије, са изградњом путева, и то је оно чиме ћемо моћи да се поносимо, истакао је Мировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да ће ова саобраћајница бити покретач развоја Војводине.

-Направили смо заједничку радну групу и ово је пример како треба да радимо. Овај пут промениће живот људи на северу Војводине, обезбедиће и нове инвестиције, нова радна места, развој туризма и свих других делатности, а представљаће и најбржу везу између једног дела Румуније и Мађарске, рекао је Весић и нагласио да Војводину у наредним годинама очекују велика инфраструктурна улагања.

Министар је изразио очекивање да ће током ове године бити потписан и уговор за изградњу брзе саобраћајнице Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *