ФЕРЕНЦ КОВАЧ: ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ, 70 ГОДИНА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У четрнаестој емисији новог серијалан ” Речи, боје и звуци “, гост је Ференц Ковач, директор Основне музичке школе “Стеван Христић” у Апатину. Повод је велики јубилеј, 70 година рада ове музичке школе.

-Ми смо мала школа у малом месту, а људи који су радили у овој школи су били обични, скромни људи посвећени свом позиву. Ми ћемо овај јубилеј обележити 18. децембра, а гости ће бити наши бивши ученици – рекао нам је Ференц Ковач.

Ковач је говорио и о трајању, о плану и развоју ове мале, али успешне школе.

-Ми смо успели да остваримо жељу, отварајући одељење тамбуре у Сонти. Била нам је жеља да отворимо и одељење виолине, али у томе нисмо успели. Ипак, са седам инструмената у нашој школи, подигли смо број инструмената на осам. Уписано је више ученика него прошле године, 171. На врху интересовања за инструменте и даље су гитара и клавир. Нисмо чак успели ни да упишемо све оне који су били заинтересовани. Нисмо имали толико места. Иначе, Ференц Ковач је већ десет година директор у музичкој школи која, кад је мало место у питању, прославља напросто невероватан јубилеј.

-Оно што мене чини задовљним је да сам покушао да себе ставим на место слуге а не вође. То није лак посао из простог разлога што тај принцип треба да буде прихваћен од свих у колективу. Највише сам радио на етосу, а колико сам успео може да се види кроз амбијент у којем школа функционише. Мислим да сам добро поставио приоритете, а да је могло много више тога урадити – могло је – рекао је на крају разговора Ференц Ковач.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *