ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКИ И НА ОТВОРЕНОМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије, одлучено је на управо завршеном Kризном штабу.

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Мера која се тиче заштитних маски и која је на снази у Београду, данас је проширена на територију целе Србије, без изузетка.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

На свим осталим јавним местима на отвореном простору, препоручује се ношење заштитних маски.

Све мере које су усвојене на данашњој седници Kризног штаба, важиће од петка, 17. јула.

„Kризни штаб не разматра нове мере“

Kризни штаб тренутно не разматра увођење нових мера, а од оних које су на снази очекује се да дају резултате, рекао је раније данас имунолог Срђа Јанковић.

„Мере које смо донели пре извесног времена даће резултате ако их спроводимо доследно и ригорозно, а пре свега мислим на избегавање контаката, физичку дистанцу, ношење маски, хигијену руку, дезинфекцију и све остало што може допринети да не пренесемо вирус са особе на особу“, рекао је Јанковић за ТВ Пинк.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.