ОД ПЕТКА КИША И ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Србији ће сутра бити променљиво облачно и топло време са највишом дневном температуром до 30 степени, од петка се очекује наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре, док ће у првој декади августа највише дневне температуре бити до 35 степени, кажу у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Метеоролог Бранко Бјелић рекао је за Тањуг да ће од 20. до 26. јула бити просечно топло и углавно суво време за ово доба године, са јутарњим температурама од 16 до 19 степени, а највиша дневна биће од 26 до 31 степен.

Бјелић је навео да је од 23 до 25. јула у северним пределима, као и на планинама, у другој половини дана могућа појава краткотрајних пљускова праћених грмљавином, при чему ће бити услова за временске непогоде праћење олујним ветром и градом.

Kаже да ће око 28. и 31. јула, као и око 3. и 8. августа у другој половини дана бити услова за краткотрајну кишу или локалне пљускове праћене грмљавином у целој Србији, када је могућа појава града и олујног ветра.

Навео је да ће од 27. јула до 10. августа у Поморављу и Подунављу дувати умерена, чак и јака кошава.

Бјелић каже да ће од 11. до 15 августа бити топлије, али нестабилно време, уз пролазна наоблачења која ће условитии пљускове и грмљавину у целој Србији.

У том периоду, напомиње, јутарња температура биће од 18 до 23, а највиша дневна од 29 до 35 степени колико се очекује на истоку и југу земље.

Према прогнози РХМЗ, сутра после подне очекују се краткотрајни пљусковима и грмљавина, најнижа температура биће од 13 до 18 степени, највиша од 26 до 30 степени, док се у току ноћи на северу очекује наоблачење с кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре.

Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином и падом температуре у петак, 17. јула, са севера и запада до краја дана прошириће се на већи део земље, док се локално очекују обилније падавине за кратак временски период.

Само ће се у петак на истоку и југоистоку већи део дана задржати суво и топло време, најнижа температура биће од 14 до 18 степени, највиша од 20 на северозападу Војводине до 30 степени у Неготинској Kрајини.

У суботу, 18. јула, биће променљиво облачно и свеже, местимично с кишом, краткотрајним пљусковима и грмљавином, углавном на истоку и југоистоку, најнижа температура биће од 13 до 18, највиша од 19 до 24 степена, уз локалну појаву грмљавина са или без падавина.

Променљиво облачно и свеже биће и у недељу, 19. јула, у већини места са дужим периодима сунчаног времена, после подне се очекује ређа појава краткотрајних пљускова и грмљавине, најнижа температура биће од 13 до 17, а највиша од 22 до 26 степени.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *