MUZIČKA ŠKOLA ORGANIZUJE KONCERT NAGRAĐENIH UČENIKA

KULTURA VESTI

U drugoj emisiji iz serijala „ Reči, boje i zvuci „, gost je bio Ferenc Kovač, direktor Osnovne muzičke škole „ Stevan Hristić „ u Apatinu. Najviše je bilo reči o zanimljivom koncertu nagradjenih učenika, koji će se održati u četvrtak, 24. maja u Velikoj Sali Kulturnog centra, sa početkom u 17 časova i 30 minuta.

Ovaj koncert će biti posebno interesantan jer će pored naših učenika koji su nagradjeni na takmičenjima, nastupiti i nagradjeni učenici iz osnovne muzičke škole u Pečuju, koja je naša bratska škola, sa kojom dosta saradjujemo. Biće to dobro zbog poredjenja, a iz zbog druženja učenika naše muzičke škole i muzičke škole iz Madjarske. Inače, mi smo tamo već bili kao gosti na koncertu njihovih nagrađenih učenika.

Pored ovoga, Kovač je govorio i o velikom broju učenika kad je ui pitanju mali grad poput Apatina kao i o zastupljenim instrumentima.

-U našu školu uvek ide izmedju 150 i 160 učenika koji su vrlo talentovani. Oni uče da sviraju na klaviru, harmonici, trubi, saksofonu, klarinetu, flauti, a od prošle godine i na tamburi. Mi ćemo se truditi da od iduće školske godine uvedemo i violinu, kao značajan gudački instrument – kazao je Kovač.

Direktor Osnovne muzičke škole govorio je i o aktivnosti nastavnika muzičke šklole koji nastupaju na značajnim manifestacijama u našem gradu.

Emisija -Reči, boje i zvuci