РЕКТОРКА ПОПОВИЋ: МОЖЕ СЕ ОЧЕКИВАТИ ПРОДУЖЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Може се очекивати да се школска година за студенте продужи на одређен период, али коначна одлука о томе зависиће од дужине трајања ванредног стања, изјавила је ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић.

Она је за „Блиц“ рекла да ће доћи и до продужетка априлског рока, јер испити, за разлику од наставе, не могу да се реализују на даљину.

Београдски дневник пише да је коначна одлука о продужетку школске године у рукама Министарства просвете и да је судећи према садашњој ситуацији, све извесније да ће академци крај јула и почетак августа провести у учионицама.

Разлог за то је, како наводи „Блиц“, чињеница што значајан број факултета у својим програмима има и практичну наставу и вежбе које нису у могућности да реализују онлајн, како се сада одржавају теоретска предавања.

„С намером одржавања континуитета рада, у зависности од природе предмета и броја студената, могуће је извођење усмених провера знања. Морам да истакнем да сви факултети Универзитета у Београду сада изводе наставу и консултације са студентима на даљину…“, каже Поповић.

Она додаје да практични део наставног процеса мора да се реализује, јер је део програма који је добио акредитацију од надлежног тела.

„Практичну наставу и експерименталне вежбе ћемо организовати када прође ванредно стање, јер за сада не постоје услови. Што се тиче колоквијума, они могу да се усмено реализују путем видео-конференције“, навела је Поповић.

Ректорка каже и да је због ситуације са корона вирусом у свету, све извесније да ће бити одложене и Европске универзитетске спортске игре, које би требало да се одрже од 12. до 25 јула у Београду. (Блиц, Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.