СУТРА ПОЧИЊЕ НОВИ ЦИКЛУС ОБУКЕ ПРВЕ ПОМОЋИ ЗА АПАТИНСКЕ УЧЕНИКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Црвени крст Апатин је данас у апатинској Гимназији и стручној школи “Никола Тесла” одржао предавње на тему “Појам и значај прве помоћи”, којем су присуствовали ученици првог и другог разреда. Ђацима је предочен значај пружања прве помоћи, као и најважнији циљеви прве помоћи који се односе на спашавње живота, што је основни циљ. Уз неколико показних вежби, ђацима су приказане најчешће повреде са којима се могу сусрести.

Ученици су показали велико интересовање за ову тему о којој је говорила је била Сања Лазић, лиценцирани предавач прве помоћи, уз присуство и учешће волонтера Милице Медар, Ање Мочковић и Јане Биљетина.

Сви заинтересовани ученици апатинских основних и средњих школа који желе да постану волонтери и стекну знање и вештине прве помоћи могу да дођу у просторије Црвеног крста Апатин сутра, 19.03.2022 године, када почиње нови циклус обука из прве помоћи, која је основ здравствене културе. Уводоно предавње почиње у 12 часова, а предавач ће бити дугогдишњи истакнути волонтер Црвеног крста Апатин, Александар Ристић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *