APATINSKI BOKSERI NA PRVENSTVU VOJVODINE OSVOJILI ZLATO, TRI SREBRNE I JEDNU BRONZANU MEDALJU

APATIN BOKS SPORT VESTI

Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine u boksu, koje je proteklog vikenda održano u Somboru, apatinski bokseri su ponovili odličan rezultat iz prethodnog perioda. Boksovalo se u Sportskoj hali Mostonga, a BK Apatin je nastupio sa 6 takmičara.

Đorđe Radonić, najmlađi član tima, osvojio je srebro. On je u kategoriji pionira do 35 kilograma, u finalnom meču izgubio od Matije Pižurice, člana BK Spartak iz Subotice. U drugom finalnom meču, srebro je osvojio i njegov stariji brat Milan Radonić. On se u kategoriji školaraca do 72 kilograma, borio sa domaćinom Nikolom Božovićem iz BK Sombor koji je iskoristo prednost domaćeg terena i nakon tesne odluke sudija trijumfovao u ovom meču.

Darka Budišu i Vukašina Lukića u kategoriji mladih do 64 kilograma namučio je državni i evropski prvak, Nenad Jovanović, član BK Sloven iz Rume, pa su apatinskim bokserima pripale nagrade za treće i drugo mesto, odnosno Budiši bronza a Lukiću srebro.

Titulu prvaka Vojvodine i zlato u kategoriji juniora do 80 kilograma osvojio je Stefan Dukić, koji je rezultatom od 3-0 u rundama savladao odličnog Dušana Drinčića, člana BK Černok iz Vrbasa. Dukiću je ovo nakon osvajanja titule prvaka Srbije u kategoriji školaraca, prvo zlato na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine kao i u kategoriji juniora.

Za Nemanju Ćetkovića, državnog prvaka u kategoriji školaraca nije bilo prijavljenih takmičara pa je ovaj perspektivni apatinski bokser ostao bez prilike da potvrdi ovogodišnji uspeh, i ponovo osvoji zlato.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *