ZBOG AKCIZNIH SLIČICA…

APATIN DRUŠTVO HRONIKA VESTI VOJVODINA

Pripadnici kriminalističke policije u Somboru podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru protiv N. P. iz Sombora zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, Falsifikovanje znakova za vrednost i Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

N. P. je osumnjičen da je početkom novembra u Subotici na pijaci nabavio radi dalje prodaje alkoholno piće “Gorki list” i “Rubin Vinjak” neodgovarajuće sadržine, sa falsifikovanim oznakama proizvođača “Grenki List Licenciranje” d.o.o. i “Rubin” a. d. Kruševac na staklenoj ambalaži. Prilikom kontrole njegovog automobila pronađene su 84 flaše alkoholnog pića “Gorki list” i 36 flaša “Vinjak Rubin”. Na osnovu naredbe suda, istoga dana izvršen je pretres stana N. P. i pronađeno je po 7 flaša “Gorki list” i “Vinjak Rubin” i 2 flaše “Jegermeister”.

Na svakoj flaši nalepljena je akcizna markica Republike Srbije, Ministarstva Finansija, za koje postoje osnovi sumnje da se radi o falsifikatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *