UJEDINJENI POŠTARI

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Predstavnici sindikata raznosača pošiljki „Poštar“ iz Beograda, Pančeva, Sombora i Apatina, na zajedničkom skupu zaključili da će raditi na ujedinjenju svih poštara u jedan sindikat kako bi oni lakše zastupali svoje interese kod poslodavca.

-Poštari po prirodi svog posla su najugroženiji radnici a rukovodstvo Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ ne žele da razgovaraju sa sindikalcima iz „Poštara“ kako bi zajednički rešavali probleme, počev od uslova rada do uspostavljanja realnijih normi i plaćanja prekovremenog rada. Umesto toga predsednik sindikata „Poštar“ je isključivo zbog svog sindikalnog delovanja suspendovan sa posla i preti mu se otkazom samo zato što je tražio primenjivanje već postojećih pravila koja se odnose na rad poštara. Takve i slične opstrukcije sindikalnog delovanja među članstvom neće proći jer su poštari ujedinjeni u nameri da se sve više solidarišu-rekao je Dragan Ličina, sekretar sindikata „Poštar“, koji iz dana u dan ima sve više pristalica među poštarima širom Srbije, kao jedini sindikat u ovom JP koji okuplja isključivo poštare.

Tin Antić, iz pošte Beograd, ističe, da su posebno ugroženi poštari iz malih sredina i brdovitih krajeva gde je njihov rad u zimskim uslovima izuzetno težak.-Iz sindikata „Poštar“ mnogi aktivisti su obučeni za prepoznavanje mobinga i delovanje na zaštiti kolega širom zemlje-rekao je Antić. U narednom periodu iz sindikata „Poštar“ poručuju da će se organizacija decentralizovati tako da i najmanja pošta u Srbiji ima svog predstavnika u sindikatu „Poštar“.-Na taj način ćemo moći efikasnije da zaštitimo pojedince koje šikaniraju na poslu-rekao je Goran Krsman, predsednik sindikata „Poštar“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *