У АПАТИНУ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ СПОРТА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У склопу дечије недеље, данас је у апатинској спортској хали одржан сајам спорта, који је организовала Основна школа “Жарко Зрењанин” у сарадњи са Спортским савезом општине Апатин, Туристичком организацијом, локалном самоуправом и спортским клубовима из наше општине. Догађај је организован у оквиру пројекта “Буди здрав, промени став” у којем учествује апатинска школа, а који је подржала Покрајинска влада.

Деца су имала прилику да се упознају са спортовима које могу да тренирају, а према речима Радомира Радујка, генералног секретара Спортског савеза Општине Апатин, своје штандове на манифестацији имало је више од десет спортских клубова.

-Сајам је посетило много деце, а дванаест клубова се одазвало позиву да учествују у манифестацији. Малишани су на штандовима имали прилику да виде реквизите који се користе у одређеним спортовима, трофеје које су клубови до сада освајали, али и да добију информације како да се укључе у рад истих. Чланови клубова су демонстрирали спортове којима се баве, а циљ ове манифестације је да заинтересује што више младих, како би почели да се бави неким спортом. У апатинском Спортском савезу има 27 регистрованих клубова и десет удружења, тако да сам сигуран да свако дете може да нађе спорт за себе, закључио је Радујко.

Јасна Павићевић, помоћница директора Оновне школе “Жарко Зрењанин” је рекла да ученици нису довољно физички активни и да је сајам спорта један од начина, да се то стање промени.

-Можда је недовољна обавештеност о спортовима које имамо у Апатину један од разлога због којих деца не тренирају, па смо се одлучили да овим сајмом то покушамо да променимо. Школа је увек заинтересована за сарадњу и промоцију свега онога што је добро и здраво за ученике и што ће подићи квалитет њиховог живота. Потрудићемо се да ова манифестација заживи и да у будућности наставимо да промовишемо спорт и физичку активност, како би наши ученици живели у здравом духу, поручила је Јасна Павићевић.

Професор физичког васпитања Никола Орељ је казао да је данашња манифестација у Апатину организована по угледу на велики сајам спорта који је прошлог викенда одржан у Београду и нагласио да је задовољан одзивом клубова.

-Деци мо представили рукомет, одбојку, кошарку, фудбал, куглање, атлетику, карате, шах, кајак, и мислим да је деци било занимљиво. План нам је да у наредном периоду направимо још већи сајам рецимо на Тргу, на којем би учествовали и остали клубови из читаве наше општине, а којем би присуствоао и неко од познатих спортиста, рекао је Орељ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *