DVA MARKA-DVA SUNCA JARKA! ŠIKANJA PRVI, DRAŽIĆ ČETVRTI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Učenici gimnazije Nikola Tesla iz Apatina u prethodnom periodu beleže odlične rezultatu kada su u pitanju školska takmičenja. Lepe vesti iz Beograda, odnosno Valjeva doneli su Marko Dražić i Marko Šikanja koji su na takmičenju iz Engleskog i Nemačkog jezika ostvarili zapažene rezultate.

Dražić je na takmičenju iz Engleskog osvojio visoko 4. mestu u konkurenciji od preko 400 učenika, a samo dva boda su ga delila od najvišeg plasmana koja su prema njegovim rečima nedostajala na gramatici. -Zadovoljan sam onim što sam uradio, ali moram da kažem da organizacija nije bila na nivou ovog ranga takmičenja. Nisam imao odakle da se spremam jer nisu blagovremeno izlazili testovi, ali smo profesorica Zorana Mišković i ja odradili posao najbolje što smo mogli. – izjavio je Marko Dražić.

Marko je učenik četvrtog razreda gimnazije i već je primljen na fakultet u Milanu na kome će studirati ekonomske nauke, a nastavu će sa ovakvim znanjem Engleskog jezika pratiti sa velikom lakoćom.

FONO Marko Dražić

Njegov imenjak, Marko Šikanja je otišao korak dalje i na republičkom takmičenju iz Nemačkog jezika koje je održano u Valjevu osojio prvo mesto i ostvario jedan od najboljih rezultata apatinske gimnazije. Marka je za sva njegova takmičenja pripremala njegova majka i profesorica Ankica Šikanja, a po ostvarenom rezultatu se vidi da je urađen ozbiljan posao.

-Spremao sam se temeljno i u tome mi je pomagala moja mama, Ankica Šikanja. Sve je bilo dobro, uslovi koje nam je obezbedila škola su zaista bili dobri i to je takođe zaslužno za ovaj moj rezultat. Profesori su nam maksimalno izlazili u susret kao i naši drugari iz školskih klupa i mislim da smo im donekle vratili za ukazano poverenje.- rekao je Marko Šikanja.

I pored ove nagrade mladi Šikanja svoju budućnot će pokušati da izgradi na nekom od tehničkih fakulteta, a odlično poznavanje jezika vidi kao jedan vid alternative i mogućnost da dodatno napreduje u svom obrazovanju.

FONO Marko Šikanja

Pohvale stižu sa svih strana ali svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima svojih gimnazijalaca istakla je i profesorica Engleskog jezika, Zorana Mišković. -Uvek može bolje. Ali čovek treba da bude zadovoljan onim što je ostvario, dosta nekih faktora je uticalo na to ali svakako su svi učenici dali sve od sebe. Svake godine imamo dosta talentovane dece koja žele da se takmiče i pokažu koliko znaju i žele da ostvare dobar rezultat, ali mi je žao zbog one dece koja to ne žele i kojima nedostaje motiva. – kazala je Zorana.

FONO Zorana Mišković

 

Uprava gimnazije Nikola Tesla na čelu sa njenim direktorom, Vojislavom Petrovićem je donela odluku da nagradi novčano svoje učenike koji su imali zapažene rezultate na ovogodišnjim takmičenjima.