Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » IZAZOV POSLOVNIH ŽENA- BITI MAJKA, SUPRUGA, DOMAĆICA I USPEŠAN MENADŽER
IZAZOV POSLOVNIH ŽENA- BITI MAJKA, SUPRUGA, DOMAĆICA I USPEŠAN MENADŽER

IZAZOV POSLOVNIH ŽENA- BITI MAJKA, SUPRUGA, DOMAĆICA I USPEŠAN MENADŽER

Do pre samo deceniju teško je bilo i pomisliti da bi u našoj sredini žene mogle da imaju rukovodeće pozicije u gotovo 80 odsto javnih preduzeća i ustanova. Istraživanje radio Dunava ovih dana je pokazalo da je žena ne samo sve više u državnim službama već i u politici u kojoj zauzimaju značajna mesta na čelnim pozicijama u opštini. To je novost koja se zaista nije očekivala do pre nekoliko godina.

Ipak, za nas, su ovoga puta zanimljivije žene, koje rukovode multi funkcionalnim ustanovama poput Predškolske ustanove “Pčelica” i Doma za stare i penzionere u Apatinu.

Biljana Mandić je dugogodišnji uspešan rukovodilac”Pčelice”, ustanove koja pored vaspitno-obrazovnog rada na najosetljivoj populaciji- deci, ima i druge namene koje se uspešno realizuju, kao što su zdravstveno- preventivna zaštita, održavanje kuhinje, uskoro i jaslica…

-Za nas u ustanovi je najvažnije da imamo uhodan timski rad. Žena rukovodilac zajedno sa svojim timom u svako doba, kad se ima kvalitetan i iskusan kadar, kao kod nas, može da procenjuje i donosi važne odluke za kolektiv. Mislim da žene po prirodi stvari imaju izraženiju intuiciju i šire analitičko promišljanje na šta su navikle kroz višestruko životno isksutvo od vođenja kuće, porodice, do posla. Naime, one su majke, supruge, domaćice, gde su baš kao i na radnom mestu potrebne odlike odgovorne osobe. Stoga žene razmišljaju na način da svima bude dobro da stvore uslove za to, kako kod kuće tako na poslu-smatra Biljana Mandić, direktorka vrtića. Ona još dodaje, da je jedna od značajnih osobina žena rukovodilaca, da one u svom okruženju, uspevaju i u teškim uslovima rada, da motivišu svoj kolektiv na nesebičan i odgovoran rad.- Motivacija koju žene mogu da potaknu i stvore harmoničnu atmosferu na poslu značajna je za kvlitetradajednogkolektiva-zaključuje Mandićeva.

Slađana Šušnjar, direktorka Doma starih smatra da je normalno da žena bude što više na rukovodećim mestima, s obzirom da čine više od polovine stanonvništva. -Na ustanovu Doma starih uvek gledam kao na jednu veliku porodicu, domaćinstvo te u donošenju odluka to svakako imam u vidu. Naš pristup je manje agresivan i više podržavajući za zaposlene, stranke, poslovne partnere-ističe Šušnjar, koja takođe pominje da je ženska intuicija neprocenjivo vredna u uspešnom poslovanju. Direktorka Šušnjar, ipak ocenjuje:-Predrasude u društvu nažalost još postoje i žene su spremnije da se odreknu svoje profesionalne karijere zarad uspeha bračnog druga i “mira u kući”-kaže Šušnajr. Ona još dodaje da je kod nas kult žrtvovanja ženine karijere još na ceni:-Na žene menadžere se drugačije gleda nego na muškarce. Muškarcima je “dozvoljeno” da nemaju dovoljno vremena za porodicu i porodične prijatelje i oni svoje slobodno vreme investiraju u poslovna druženja-ocenuje Šušnjareva.

Obe naše sagovrnice su majke i smatraju da je jednako važno uskladiiti poslovnu i privatnu ravnotežu. Kvalitetno voditi ustanove u kojima rukovode ali i vreme sa svojom decom.

U razgovorima sa mnogim ženama u našoj opštini ipak je većina njih konstatovala da iako ima žena na rukovodećim pozicijama one nisu u velikim javnim preduzećima gde ima novca, niti u upravnim odborima, koji se dobro plaćaju. Za žene su ipak rezervisana manje plaćena radna mesta u prosveti, zdrastvu, socijalnoj oblasti…

Sofija Pualić-Špero

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top