MILAN ŠKRBIĆ – “NA OVOGODIŠNJEM LIČKOM PRELU 660 GOSTIJU”

APATIN DRUŠTVO KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Na juče održanom sastanku Upravnog odbora Zavičajnog udruženja Ličana “Nikola Tesla” iz Apatina za v.d predsednika izabran je Milan Škrbić, pomoćnik predsednika Opštine Apatin. Škrbić je za naš radio rekao da je na sastanku bilo više tema, ali je glavni povod bilo održavanje 2. Ličkog prela.

milan skrbic

-Drugo Ličko prelo održaće se ove godine 28. Februara, u subotu, u Banji Junaković sa početkom u 20 sati. Jutros smo zaključili prodaju karata za 660 mesta , što domaćih što onih sa strane. Prošle godine je na ličkom prelu bilo fantastično, dobili smo pohvale za organizaciju iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Dobro je poznato da je Apatin najveći lički grad, tj grad sa najvećim brojem ljudi koji su poreklom iz Like. Ova manifestacija na neki način predstavlja očuvanje tradicije, ove godine je tačno 70 godina od kolonizacije Ličana na ovim prostorima. Dolazak su najavili Ličani iz cele Srbije i Hrvatske rekao je Škrbić.

Drugo Ličko prelo osim bogatog kulturno umetničkog programa u kom će posetioci moći da uživaju kao i prethodne godine, kao i u ličkim specijalitetima, ove godine će imati i humanitarni karakter. Deo novčanih sredstava sa ove manifestacije biće donirano kao pomoć za našu malu sugrađanku Kalinu Rašeta.