ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У БЛОКУ 112 МЕЂУ ТРИ НАЈВЕЋА У ВОЈВОДИНИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Постављање реквизита на новом дечјем игралишту у Блоку 112 ових дана се приводи крају. Након поставке мекане тартан подлоге, клупа, чесми и перголе изнад одморишта уз паркинг, преостало је чишћење и наравно свечано отварање.

Уз локалне извођаче радова, ново игралиште може да се похвали и домаћим пројектантима, уграђеним материјалима и реквизитима који су искључиво резултат домаће производње. Из увоза су једино средства за изградњу у износу од 150.000 швајцарских франака које је локална самуправа освојила на конкурсу из програма швајцарске владе “Реформа пореза на имовину”.
“Еcо-Prо” из Гајдобре, скоро две деценије производи реквизите за дечја игралишта. У Апатину су у улози подизвођача, а посао је како каже Милан Телебак, власник предузећа међу највећима које су обављали у Србији.

-Ово је веома изазовно игралиште, на сваки начин, од димензија, површине, количине и броја справа. За 16 година колико постоји наша фирма, једно је од три највећа игралишта које смо опремили у Србији. Доста елемената смо према пројекту радили први пут и на лицу места, јер велике конструкције није било могуће транспортовати од погона до градилишта. Рецимо ове љуљашке импозантних димензија, дијаманта за пењање које данас завршавамо. Нисмо их до сада имали прилике уграђивати, каже Телебак и додаје да се о квалитету материјала и безбедности посебно водило рачуна.

-Материјали су постојани, чврсти и квалитетни. Ламинирано дрво, греде, инокс и боје, наравно технолошки све заукружено у нашој производњи гарант су да ће да задовољити испит времена. Ми смо дали све од себе, а деца ће свакако уживати. Диван пројекат. Врло сте почаствовани, јер ретко се ово виђа. Изводимо радове од Прешева до Суботице, у целој Србији. Само смо у Новом Саду и Зрењанину имали овако велике пројекте. Грађани Апатина треба да буду срећни што им ово долази као дар, каже Телебак.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *