КОРОНА У ОКРУГУ- 420 ОБОЛЕЛИХ У СОМБОРУ, КУЛИ 241, ОЏАЦИМА 119 И АПАТИНУ 79

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

У Западнобачком округу је 859 грађана инфицирано корона вирусом, показују последњи подаци сомборског Завода за јавно здравље.

-Највише заражених је у Сомбору 420 пацијената, у Кули 241, у Оџацима 119, док је у Апатину 79 особа инфицирано Ковидом – 19, изјавила је др Гордана Цветић гостујући у Јутарњем програму РТВ-а.

У самоизолацији се налази око 300 особа, остатак од укупног броја оболелих се налази у кућној изолацији и болничком лечењу .

На основу новонастале ситуације и великог броја новозаражених, Општа болница Сомбор обезбедила је већи капацитет Ковид Одељења за пријем нових пацијената.

Поред Одељења за плућне болести и зграда Интерног одељења користи се у сврху смештања пацијената оболелих од ковида.

У сомборској Општој болници “Др Радивој Симоновић” саопштили су да је Интерно одељење премештено на трећи спрат Хируршког блока, у део Одељења за ортопедију. Интернистички пријем и преглед пацијената се обавља у склопу Одељења за хитан пријем и збрињавање ургентних стања у приземљу Хируршког блока.

Дечија респираторна амбуланта се налази у згради Специјалистичких амбуланти и до ње се долази са стране улице Симе Матавуља, колским улазом у Болницу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *