DAN ŽALOSTI U VOJVODINI

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA
U Vojvodini je danas Dan žalosti, zbog tragedije u Žitištu u kojoj je ubijeno pet osoba, a ranjene 23.
Opština Žitište je saopštila da je u Policijskoj stanici u tom mestu obezbeđen tim za psihološku podršku kome se mogu obratiti svi koji imaju potrebu za tim. U holu Opštine biće otvorena knjiga žalosti, u koju će građani moći da se upišu u ponedeljak, 4. juna, od 10 do 14 časova.
Dan žalosti podrazumeva i prilagođavanje medijskog programa, programa u kulturnim ustanovama, sportskih manifestacija, a zabranjeno je održavanje zabavnog programa na javnim mestima.
Tim povodom Radio Dunav obaveštava sve slušaoce i klijente da će danas prekinuti emitovanje svih reklamnih poruka koje su ranije dogovorene.Pored reklamnih poruka, prekidamo emitovanje humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom.
Pokrajinska vlada obećala je da će u narednim danima pomoći porodicama nastradalih. I predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević najavio je da će opština pružiti svu potrebnu pomoć.
Zločin se dogodio kada je Siniša Zlatić (1978) pucao iz automatske puške u bašti kafića Makijato. On je uhapšen, a motiv ubistva je ljubomora, jer je prvo ubio suprugu s kojom nije živeo već neko vreme.