ЧЕЛНИЦИ АПАТИНА И СОМБОРА ОБИШЛИ ПУТ КУПУСИНА – МОНОШТОР

DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Радови на изградњи локалне саобраћајнице од Бачког Моноштора до Купусине су завршени, а ову деоницу пута су јуче обишли челници Града Сомбора, општине Апатин, представници извођача радова „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас, надзорног органа ЈКП „Простор“ Сомбор и Месне заједнице „Бачки Моноштор“. Том приликом, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић је нагласио да ће ова саобраћајница бити од великог значаја за становнике Бачког Моноштора и Купусине, али и за све грађане са територије Сомбора и Апатина.

-Налазимо се на путу који спаја Бачки Моноштор и Купусину, а самим тим и град Сомбор и оштину Апатин. Овај пут је урађен у ширини од 5,5 метара и дужини од 10,6 километара, од тога је 5,3 километра урађено на територији општине Апатин и исто толико на територији Града Сомбора. Оно што је јако битно јесте да ће овај пут бити значајан како за саме мештане Бачког Моноштора и Купусине, тако и за све грађане града Сомбора и општине Апатин, рекао је градски већник Зорић.

Радови на изградњи потпуно новог пута од Бачког Моноштора до Купусине су подразумевали ископе, насипање слоја песка и туцаника, наношење два слоја асфалта укупне дебљине 11 центиметара, уређење банкина, те постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, заштитне одбојне ограде и колских прилаза.

Радове су суфинансирали Управа за капитална улагања АПВ, Град Сомбор и општина Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *