ЉУБИТЕЉИ ПРИРОДЕ УДРУЖЕЊА „ФРАНЦ ШПАЈЗЕР“ АПАТИН УПОЗОРАВАЈУ НА ПОЈАВУ АМБРОЗИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Удружењу љубитеља природе „Франц Шпајзер“Апатин трају завршни радови у цветној башти. Како је за Радио „Дунав“ рекао представник овог Удружења Иван Ковач овог лета су у удружењу планирали да прикажу посетиоцима склад природе и уметности.

-Почетком лета планирамо приказати склад природе и уметности. Скуптуре инспирисане природним елементима даће нов доживљај посетиоцима. У Удружењу се налази неколико биотопова/животног станишта/, које имитира природу, где су већ настаниле и дивље животиње. Поносни смо што су се појавили водоземци са 6 представника врсте. У зору и у жеги, око језера жеђ гаси неколико врста заштићених птица, рекао је Иван и подсетио Апатинце на опасност од амброзије.

-Поред радова у Удружењу, наши чланови редовно прате и дешавања у нашем окружењу, у природи, на њивама… Скрећемо пажњу, да због промене климе, ове године много раније ће се појавити алергијска обољења узрокована амброзијом. Уобичајено амброзија цвета од друге половине јула, где средином августа достиже свој врхунац, које траје до краја септембра. Они, који користе хомеопатске препарате, већ сада треба да обрате пажњу, док они који користе лекове на време треба да се припреме за алергијску сезону. Амброзија која цвета, усликана је 18.маја!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *