BEZ UMIRANJA I TRAČARENJA

ZANIMLJIVOSTI

Tragom za zanimljivostima koje bi mogle da vas oraspolože ili podstaknu na razmišljanje pronašli smo deset najglupljih donetih zakona. Izdvajamo dva koja su nam se učinila najzanimljivijim.

Loše vijesti za stanovnike Falciano dal Massico, Italija: Nema više prostora na groblju, gradonačelnik strogo zabranjuje umiranje.

Pokušavajući da reši situaciju prepunog groblja, gradonačelnik Giulio Cesare Fava izdaje sledeći pravilnik u martu 2012: “Zabrana stupa na snagu ovog trenutka, za sve građane sa prebivalištem na području opšine Falciano del Massico i sve koji prolaze ovom teritorijom, zabranjeno je da pređu granicu zemaljskog života i da uđu u zagrobni život.” Kako prenose pojedini mediji, najmanje dve starije osobe već su prekršile ovaj zakon.

 

Tračanje komšija je kriminalni čin u Icononzu, Kolumbija. 2005.godine, gradonačelnik Ignacio Jimenez doneo je zakon o zabrani „mlataranja jezikom“. U to vreme, barem osam zatvorenika je boravilo u  lokalnom zatvoru “isključivo zbog ogovaranja” nakon nagađanja drugih stanovnika da bi mogli biti članovi revolucionarne oružane snage Kolumbije. Kazna za trač uključivala je skupe globe kao i boravak u zatvoru.

Mi smo srećan narod, ovakav zakon bi nam oduzeo najomiljeniju zanimaciju. Bez straha možemo da nastavimo da se bavimo tuđim životima.