URV “PATRIOTSKI FRONT” VRŠI EVIDENCIJU RATNIH VETERANA UČESNIKA U ODBRANI SRJ OD NATO AGRESIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja od 1990-1999 “Patriotski front”, Opštinski odbor Apatin, obaveštava građane sa prebivalištem na teritoriji Zapadnobačkog okruga da i dalje vrši evidenciju ratnih veterana, učesnika u odbrani SRJ od nato agresije 1999. godine kao i prikupljanje dokumentacije za podnošenje tužbe po osnovi diskriminacije.

Pravo na ovo imaju sva lica koja su u periodu od 24.03 do 26.06 1999. godine obavljala dužnosti vezane za odbranu i bezbednost SRJ, bez obzira na kom delu njene teritorije su to vršili.

Za ostvarivanje navedenog prava neophodno je priložiti fotokopiju važeće lične karte (očitan čip)i fotokopiju dokumenta kojim se dokazuje učešće u odbrani SRJ u navedenom periodu (fotokopija vojne knjižice, uverenje izdato od Vojnog odseka ili nadležnog odeljenja MUP-za aktivne i rezervne pripadnike Policije, rešenje o penzionisanju za penzionisana vojna lica, fotokopija radne knjižice za lica na službi u Vojsci) kao I otvoren tekući račun u nekoj od banaka na teritoriji Republike Srbije. Namenski tekući računi za ovo ne važe.

Udruženje ratnih veteranaće u narednom periodu, zbog nemogućnosti daljih godišnjih overa u članskim knjižicama izdatim prilikom ranijeg učlanjivanja vršiti zamenu članskih knjižica članovima Udruženja koji su se ranije učlanili, kao I učlanjivanje novih članova sa teritorije apatinske opštine.

Prilikom učlanjenja i zamene knjižica potrebno je priložiti fotokopiju lične karte i fotokopiju dokumenta kojima se dokazuje učešće u borbenim dejstvima u periodu od 1991 do 1999 godine, kao i uplatiti članarinu za 2017. godinu u iznosu od 300 dinara.

Kancelarija udruženja nalazi se na adresi: Trg Oslobođenja 13

Radno vreme kancelarije je utorkom i četvrtkom u vremenu od 9:00 do 13:00.

Kontakt telefon 063/819 52 32