АПАТИНСКИ СОЦИЈАЛИСТИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДВОГОДИШЊИЦУ СМРТИ др ЖИВОРАДА СМИЉАНИЋА

APATIN POLITIKA VESTI

Делегација Општинског одбора Социјалистичке партије Србије из Апатина је данас положила цвеће на гроб свог дугогодишњег председника др Живорада Смиљанића, чиме је обележено две године од његове смрти.

Присутнима се обратио потпредседник ОО СПС Бојан Томашевић.

“Поштовани скупе, другарице и другови, велика је част била познавати нашег председника, а још је већа част и привилегија била је када би он говорио и причао о вама у суперлативу. Исто тако мени је припала част на овом месту да кажем коју реч о њему. Причати много о њему на овом месту било би сувишно, јер је он испричао готово све о себи још за живота. Његова дела и са тим делима његов лик, обасјаваће наш Апатин дуго времена после његове смрти. Неки људи постоје да би живели, а неки живе да би постојали. Наш Жико свакако спада у ову другу групу људи, јер Бања Јунаковић, Марина, Слободна зона, Пристан, Трг Николе Тесле, спортске хале, црква, само су нека дела у којима је остало уписано Жикино име, које ће остати неизбрисиво и кроз генерације које долазе. Био је велики неимар, хуманиста, лекар, социјалиста, човек увек и пре свега. Неки хоће да нам припишу да смо се одрекли нашег председника зарад не знам чега. Сви они су кратковиди у прошлост, а исто тако и у будућност, и зато не могу да разумеју мудре, паметне политичке потезе које спроводи СПС, јер да је другачије наша партија одавно не би постојала и завршили би на истом месту политичке историје као неке данашње политичке странке на издисају. Према томе, не треба судити по томе шта неко каже, него ко то каже. Прави социјалиста се не може одрећи Жике из простог разлога. Жико није одступао ни за јоту од идеологије СПС-а, а ми смо у сваком смислу следбеници те идеологије заснованој на социјалној правди, равноправности, итд, свему што доноси добробит нашем народу, и за то се и даље боримо. Само они који нису више чланови СПС-а су скренули са тог пута, и за њих се може рећи да су се одрекли Жике као и СПС-а. Наша партија зна свој правац, а то је да и у наредних 30 година, као што је претходних 30, стоји стабилно на ногама и буде озбиљан играч у животној партији званој политика. За тако нешто, потребни су уз искусне, мудре кадрове са богатим искуством и млади социјалисти спремни за дугу и исцрпну борбу. Само спој младости и искуства гарантује нашој партији дуг опстанак у озбиљном политичком животу. Свему томе нас је научио наш председник Жико, и на томе му велико хвала. Слава му”, рекао је Томашевић.

ОО СПС АПАТИН

Др Живорад Смиљанић је преминуо 14. децембра 2018. у 76. години живота после кратке и тешке болести, а сахрањен је два дана касније на градском гробљу у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *