SONĆANI PORAŽENI, TEREKVEŠ UZEO BOD PROTIV ODŽAKA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

U utakmici 21. kola MFL Sombor – Apatin – Odžaci – Kula fudbaleri Dinama su u Sonti dočekali Panoniju iz Lalića. O fudbalu se ne može mnogo govoriti, osim da je rezultat prvog poluvremena bio 1 – 2, a konačni 2 – 3. Sonćani su celo vreme imali terensku inicijativu i stvarači gol-šanse, ali su gosti bili spretniji u realizaciji. Igrač utakmice bio je golman Panonije Balaša. Nažalost, zahvaljujući lakrdijaškoj arbitraži, fudbal je bio u drugom planu. Ne može se govoriti o navijačkom suđenju, oštećen nije ni jedan klub, ali je nanesena velika sramota fudbalskoj igri, a najviše su zakinuti navijači, kojih je na ovoj utakmici bilo oko 250. Sudija Nenad Milošević iz Crvenke se nije stavio u službu fudbala, nego je igru podredio sebi, stalno se, vrlo teatralno, stavljajući u prvi plan. U utakmici bez ijednog ozbiljnijeg faula, podelio je čak 3 crvena i 6 žutih kartona, a njegovi sugrađani i pomoćnici Marko Marović i Bojan Laluja veliki broj napada jedne ili druge ekipe prekidali su zbog ofsajda koje su samo oni videli i tako iritirali igrače i klupe obe ekipe, a naročito gledaoce. Posle odmora, prilikom izlaska na teren, Milošević je isključenom igraču Dinama Krpjanu uputio i nekoliko vrlo vulgarnih psovki, a nakon utakmice od domaćina je za putne troškove na relaciji Vrbas – Sonta hteo naplatiti 6.000 dinara. Kad u tome nije uspeo, demonstrativno je odbio primiti i taksu za suđenje. Ovako osiono ponašanje arbitara u Sonti u desetak zadnjih godina nije zabeleženo.
Dinamo je igrao u sastavu: Smiljanić, Bačić, Krpjan, R. Mihaljev, Tadijan, Majstorović (Đurđević), Šarac, Andrašić, Kmezić, Gal, L. Mihaljev, a strelci za plave su bili Kmezić i Šarac.
Jedinstvo je na Ribarevu poraženo od Aleksa Šantića rezultatom 1 – 3, a igrači  Terekveša su na svom terenu iščupali samo bod od ekipe OFK Odžaci.
Ostali rezultati: Rusin – Dunav 2 – 1, ŽAK – Lipar 5 – 0, OFK Šikara – OFK Metalac 1 – 3, Rastina 1918 – Jedinstvo 1947 3 – 0.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *