APATINSKI RADIKALI ODRŽALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI

U prostorijama OO SRS je održana redovna mesečna konferencija za medije.  Nakon što je Perica Popić predsednik Saveta za informisanje, i podpredsednik OO SRS otvorio konferenciju, reč je uzeo Aleksandar Smiljanić, predsednik Saveta za omladinu.

 

On je pod prvom tačkom dnevnog reda: – Oslobadjajuća presuda dr Vojislavu Šešelju, predsedniku SRS , preneo utiske o organizovanju „Plavog karavana“ koji je tim povodom prošao ulicama Apatina sa završnim činom na trgu Nikole Tesle.

 

– Ono što je bitno reći je da ova presuda daje snažan vetar u ledja  celoj SRS na republičkom, pokrajinskom  tko i lokanom nivou, rekao je Smiljanić dodajući da od početka godine, OO SRS ima velik priliv novih članova .Izneo je podatak da se za dva meseca učlanilo 47 novih članova a za samo dva dana 31. marta i 1. Aprila u vreme kad je izrečena presuda pristupilo je 17 novih članova, mahom mladih ljudi.

 

U nastavku svog izlaganja Aleksandar Smiljanić je predstavio kandidate SRS iz opštine Apatin za pokrajinske izbore. To su Milorad Jelača, Jugoslava Cvjetićanin i Perica Popić koji ima najbolju poziciju na zajedničkoj listi radikala za pokrajinu.

U nastavku konferencije Popić je pružio pojašnjenje da opština Apatin na pokrajinskim izborima lako može  ostati bez poslanika.

 

–  Liste su proporcionalne i kandidati iz naše opštine koji su na tim listama bez obzira iz koje su stranke su veoma nisko plasirani. Tako postoji realna mogućnost da u naredne četiri godine opština Apatin ostane bez svog predstavnika u pokrajinskoj skupštini, pojasnio je Popić. On je pozvao gradjane da na izborima podrže pokrajinsku listu  pod rednim brojem 6 na kojoj se nalazi SRS kako bi Apatin imao svog predstavnika u pokrajinskom parlamentu. Prisutnim predstavnicima medija su se predstavili i ostali kandidati  OOSRS Jugoslava Cvjetićanin i Milorad Jelača.

 

– Naš lokalni program je spreman i mi ćemo u narednom periodu upoznati gradjane sa tim programom, mi imamo svoje planove a izbori će pokazati kakvo je poverenje i volja gradjana, dodao je Perica Popić u završnoj reči konferencije.

image