LIKOVNI KONKURS “ŠEKSPIR-NAŠ SAVREMENIK”

APATIN KULTURA VESTI

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta povodom obeležavanja Svetskog dana knjige i 500 godina od smrti Viljema Šekspira raspisao likovni konkurs pod nazivom „Šekspir – naš savremenik“.

23. april obeležava se kao Svetski dan knjige i autorskih prava odlukom donetoj na Generalnoj konferenciji UNESKO-a 1995. godine. Ovaj datum je određen s obzirom da je to dan kada su 1616. godine preminula dva velika pisca tog doba – Miguel de Servantes i Viljem Šekspir.

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i ove godine, kao i prethodne, obeležiće ovaj datum organizovanjem književne večeri u sonćanskoj biblioteci. Ove godine biće održano javno čitanje dramskog teksta Leva smetala mladog sonćanskog pisca Stefana Klecina i promocija istoimene njegove knjige koja je trenutno u fazi pripremanja za štampu i izdavanje i biće gotova do tad.
Budući da se ove godine obeležava tačno 500. godina od smrti najvećeg svetskog dramskog pisca Viljema Šekspira, pored književne večeri biće organizovan prateći program u vidu izložbe tematskih likovnih radova za koju raspisujemo ovaj konkurs.

Propozicije konkursa:
– Pravo učešća na konkursu imaju učenici srednjih škola u apatinskoj i somborskoj opštini
– Tema konkursa je „Šekspir – naš savremenik“
– Likovnu tehniku bira sam autor, format
– Rad mora biti originalno delo, delo isključivo jednog autora, a broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen
– Radovi se dostavljaju lično ili poštom na adresu:
Centar za kulturu i obrazovanje Sonta
Marka Oreškovića 58a, 25264 Sonta
sa naznakom: ZA LIKOVNI KONKURS
– Na poleđini rada napisati podatke: ime i prezime autora, razred i odeljenje, naziv škole i kontak telefon učesnika

Rok za slanje radova je 20. april 2016. godine. O tačnom datumu izložbe i književne večeri obavestićemo učesnike blagovremeno. Stručna komisija izabraće najbolji rad kojem ćemo dodeliti nagradu.
Kontakt osoba za somborsku opštinu je Slađana Vlatković (061 3053559), a za apatinsku Sara Stepanović (064 1132548).
Takođe, informacije možete dobiti i putem sajta, fejsbuk stranice, imejla ili telefona:
sites.google.com/site/centarsonta
facebook.com/centarsonta
ckosonta@gmail.com
069 3813609

SEKSPIR NAS SAVREMENIK