APATINSKI PREDSTAVNIK NA 7. FESTIVALU INTERNACIONALNIH KUHINJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru organizovan je 7. Festival internacionalnih kuhinja, a među učesnicima je svoje specijalitete predstavila i apatinska ribarnica “Lavač”.

Festival internacionalnih kuhinjana počeo je pre sedam godina kao projekat prekogranične saradnje sa partnerskom školom iz Baje u Mađarskskoj. Ovoga puta, pored pomenute škole kao domaćina, svoje ukusne đakonije predstavili su i Restoran “Slon”, Gerontološki centar Sombor, Dom učenika srednjih škola, Restoran “KTC”, “Mara” d.o.o. Vinarija “Vlatković” iz Rastine, Ribarnica “Lavač” iz Apatina, Restoran “Plitvice ŽN”, Srednja škola “Dositej Obradović” iz Novog Kneževca, Srednja škola “Bosa Milićević” iz Subotice, Srednja škola “17. septembar” sa Žabljaka u Crnoj Gori i Srednja poljoprivredno-prehrambena škola iz Sombora.

Ovim festivalom, inače, praktično je počelo obeležavanje 125. godišnjice osnivanja Srednje ekonomske škole u Somboru.

Preteča ove današnje vaspitno obrazovne ustanove osnovana je 17. spetembra 1888. godine kao Srednja trgovačka škola slobodnog kraljevskog grada Sombora i pod tim imenom radila je do školske 1892/93. godine. U novu zgradu na Apatinskom putu škola je preseljena 1977. godine, a nju i danas pohađa veliki broj učenika sa područja apatinske opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *